4epoches logo3logo new small4

 
 Εμπορία Φυτών - Καλλωπιστικών Δέντρων - Υλικών Κηποτεχνίας
Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
  Το καλάθι σας

HPIM0609

Μετά το ορμητικό ξύπνημα της Άνοιξης, την πλουσιότατα των χρωμάτων στην περίοδο του Καλοκαιριού και τους απαλούς τόνους του Φθινοπώρου, ο Χειμώνας φαίνεται σαν η εποχή με τις λιγότερες απολαύσεις. Χαμηλές θερμοκρασίες, παγετός, δυνατός αέρας, χιόνι απειλούν με πολλούς τρόπους τα φυτά μας. Ο Χειμώνας όμως μπορεί να διατηρήσει ομορφιά και ενδιαφέρον.

Συμβουλές

  • Ομαδοποιήστε όλα τα δέντρα και τα φυτά που ανθίζουν ή δίνουν καρπούς στη διάρκεια του έτους. Τα φυτά που είναι σε γλάστρα συγκεντρώστε τα σε ένα προφυλαγμένο σημείο.
  • Προστατέψτε τα ευαίσθητα φυτά από το ψύχος. Χρησιμοποιήστε αντιπαγετικά υφάσματα για την προστασία τους.
  • Τέλος Φεβρουαρίου χρειάζεται βασική λίπανση σε όλα τα φυτά και στον χλοοτάπητα με κοκκώδη λιπάσματα τύπου 11-15-15 ή 12-12-17 ή βιολογικά ή οργανοχημικά. Λιπαίνουμε τις ελιές με λιπάσματα που έχουν ενισχυμένο Βόριο.
  • Μπορούμε να ψεκάσουμε όλα τα φυλλοβόλα δέντρα και ειδικά τα καρποφόρα μας με βορδιγάλειο πολτό πριν βγουν από το λήθαργο του χειμώνα και με οξυχλωριούχο χαλκό, εκτός από τα φυτά που έχουν λουλούδι.
  • Τέλος Δεκεμβρίου - αρχές Μαρτίου κλαδεύουμε όλα τα φυλλοβόλα δένδρα, τους φυλλοβόλους θάμνους και τις τριανταφυλλιές, όπως επίσης τα καρποφόρα και τα κλήματα μας (αμπέλι).
  • Είναι η εποχή φύτευσης των καρποφόρων και της τριανταφυλλιάς σε γυμνόριζη μορφή καθώς και τα μοσχεύματα αμπέλου. Συνεχίζετε η φύτευση ελαιόδεντρων και κωνοφόρων δέντρων. Φυτεύουμε βολβούς που θα ανθίσουν αρχές καλοκαιριού και για όλο το καλοκαίρι, αλλά και τους ανοιξιάτικους Από το Φεβρουάριο ξεκινά η φύτευση της πατάτας και του κρεμμυδιού.
  • Το χειμώνα συνήθως έχουμε κλειστό το αρδευτικό σύστημα και δεν ποτίζουμε. Αν χρειαστεί ποτίστε νωρίς το πρωί, αποφεύγοντας τις απογευματινές ώρες λόγω του βραδινού ψύχους. Αν δεν έχουμε αποσύρει το κομπιουτεράκι της βρύσης, πρέπει να το κάνουμε για να μη σπάσει από το ψύχος και θα το επαναφέρουμε με την είσοδο της άνοιξης.
  • Η καθαριότητα στο κήπο είναι πάντα απαραίτητη. Απομακρύνουμε τυχόν ξερά φύλλα, και κλαδιά καθαρίζουμε απόμερα σημεία και γωνίες από τυχόν συσσώρευση σκουπιδιών, φροντίζουμε το χλοοτάπητα με εξαερισμό και ελαφρό κούρεμα όταν χρειάζεται.
  • Προετοιμάζουμε τους χώρους όπου την άνοιξη έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε νέες φυτεύσεις καλλωπιστικών και καρποφόρων φυτών και οριοθετούμε το σημείο που θα εγκαταστήσουμε το λαχανόκηπο μας. Εμπλουτίζουμε τους χώρους αυτούς με κατάλληλα εδαφοβελτιωτικά όπως: οργανική ύλη, κοπριά, περλίτη ασβέστιο κλπ. Η προσθήκη οργανικής ουσίας στα έδαφος κρίνεται απαραίτητη. Το ποσό που θα πρέπει να προστεθεί το καθορίζει η χημική ανάλυση εδάφους.
  • Το χειμώνα είναι κατάλληλη εποχή για μεταφυτεύσεις άρα μπορούμε να μετακινήσουμε ένα φυτό από το σημείο που είναι φυτεμένο σε ένα άλλο χωρίς τον κίνδυνο απώλειας του. Αυτό γίνεται από τη στιγμή που το φυτό θα εισέλθει στο λήθαργο και θα απωλέσει όλα του τα φύλλα, αν πρόκειται για φυλλοβόλο. Ενδείκνυται κατά κύριο λόγο για κωνοφόρα (εξαιρούνται τα κυπαρίσσια) φυλλοβόλους θάμνους και δέντρα και δεν επιτρέπονται οι μεταφυτεύσεις στα αειθαλή δέντρα, στα ξινόδεντρα και στα φοινικοειδή. Οι ελιές μεταφυτεύονται σχεδόν όλο το χρόνο. ΠΡΟΣΟΧΗ οι μεταφυτεύσεις χρειάζονται τεχνικές, επιστημονικές και εμπειρικές γνώσεις.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ανθοφορα φυτά και δέντρα εποχής

banner b2b private2 banner b2b corporate3 banner b2b construction banner b2b3

Φυτά 4 Εποχές
28 χιλ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ 190 14 Αφίδναι
Tηλ: 2295022440 Fax: 2295023277 Τ.Θ. 46507
email: info@4epoches.com

Ωράριο λειτουργίας
Από Νοέμβριο έως Μάρτιο: 08.00 - 17.30
Από Απρίλιο έως Οκτώβριο: 08.00 - 20.00
Ανοικτά και τα Σαββατοκύριακα με το ίδιο ωράριο

Visa Mastercard Maestro Diners Amex Discover

 

vbv
sc 86x47