4epoches logo3logo new small4

 
 Εμπορία Φυτών - Καλλωπιστικών Δέντρων - Υλικών Κηποτεχνίας
Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
  Το καλάθι σας
  • aaaalll.jpg
  • aaapaxyfyta.jpg
  • b.jpg
  • slider_pic_0.jpg
  • slider_pic_00.jpg
  • slider_pic_01.jpg
  • slider_pic_02.jpg
  • slider_pic_03.jpg
  • slider_pic_05.jpg

Η στέβια (Stevia rebaudiana) είναι μέλος της οικογένειας Asteraceae και συγγενεύει με διάφορα βότανα και άνθη. Είναι ένας μικρός θάμνος, που φθάνει σε ύψος 40 – 50 εκατ., με καλά ανεπτυγμένες και διακλαδισμένες ρίζες. Είναι πολυετές φυτό που φυτρώνει σε αμμώδη, μικρής γονιμότητας εδάφη στις άκρες ποταμών και ρεμάτων. Η στέβια είναι τρυφερό φυτό που δεν αντέχει το χειμερινό ψύχος. Σε βόρειες χώρες καλλιεργείται ως μονοετές αλλά σε χώρες όπως η Ελλάδα μπορεί να καλλιεργηθεί ως τρυφερό πολυετές και με μια μικρή προστασία κατά τις ημέρες του χειμώνα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να επιβιώσει για όλο το έτος.

Αποτελεί πηγή χρήσιμων φυσικών χημικών ουσιών, όπως χλωροφύλλη (φυσική χρωστική), ισοστεβιόλη, φυτοστερόλες, γιββερελλίνη (φυτοορμόνη) καιστεβιοσίδη (φυσική γλυκαντική ουσία) για την οποία καλλιεργείται κυρίως σήμερα η Στέβια. Είναι 150 έως και 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, το ίδιο γλυκιά με τις συνθετικές γλυκαντικές ουσίες αλλά με σχεδόν μηδέν θερμιδική περιεκτικότητα. Η Στέβια έχει επιπλέον ιδιότητες όπως αντιυπερτασικές, αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές ενώ είναι προληπτικό της τερηδόνας, ρυθμιστής ζαχάρου στο αίμα, καρδιοτονωτικό, επουλωτικό, περιποιητικό δέρματος.

banner kompost2 banner protaseis2 banner entiposiaka banner rectangular photo gallery
banner b2b private2 banner b2b corporate3 banner b2b construction banner b2b3

Φυτά 4 Εποχές
28 χιλ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ 190 14 Αφίδναι
Tηλ: 2295022440 Fax: 2295023277 Τ.Θ. 46507
email: info@4epoches.com

Ωράριο λειτουργίας
Από Νοέμβριο έως Μάρτιο: 08.00 - 17.30
Από Απρίλιο έως Οκτώβριο: 08.00 - 20.00
Ανοικτά και τα Σαββατοκύριακα με το ίδιο ωράριο

Visa Mastercard Maestro Diners Amex Discover

 

vbv
sc 86x47

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

anadasosi

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Το φυτώριό μας, έχοντας επίγνωση των ζημιών που προκάλεσε η καταστροφική επέλαση της φωτιάς, τον Αύγουστο του 2021 σε περιοχές της Αττικής και στα πλαίσια έμπρακτης απόδειξης της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού που διακατέχει την εταιρεία μας, στέκεται δίπλα στους συμπολίτες μας, που η φωτιά έκαψε τις περιουσίες τους καταστρέφοντας τα φυσικά δημιουργήματα και τους κόπους μιας ζωής.

Προς άμεση αντικατάσταση του φυτικού υλικού των οικιών τους, που καταστράφηκε από τις φωτιές, το φυτώριό μας θα προσφέρει σε όλους τους πληγέντες ΕΚΠΤΩΣΗ 30% επί των αγορών τους σε φυτικό υλικό και στα υπόλοιπα είδη κηποτεχνίας και άρδευσης 20%.
Το περιβάλλον είναι ο μόνος χώρος που δεν επισκευάζεται άμεσα, στην αρχική του μορφή. Τα φυτά θέλουν το χρόνο τους, την ηρεμία τους, τη φροντίδα και την αγάπη μας για να μεγαλώνουν.

Ως εταιρεία, έχουμε ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας στη δοκιμασία που περνάνε.