4epoches logo3logo new small4

 
 Εμπορία Φυτών - Καλλωπιστικών Δέντρων - Υλικών Κηποτεχνίας
Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
  Το καλάθι σας

IMG 4372

Το καλοκαίρι είναι η πιο αγαπημένη εποχή των ανθρώπων και αυτό συμβαίνει γιατί το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με την περίοδο των διακοπών, της ξεκούρασης και της ανακάλυψης των όμορφων παραθαλάσσιων περιοχών της χώρας μας.

Το καλοκαίρι όμως είναι και η εποχή που θα μείνουμε περισσότερες ώρες στο σπίτι και θα απολαύσουμε, επιτέλους, τις ομορφιές του κήπου ή της βεράντας μας. Είναι η εποχή που χωρίς να έχουμε πολλά να κάνουμε για την φροντίδα του θα αποζημιωθούμε για την κούραση των προηγούμενων εποχών και ειδικά της Άνοιξης. Είναι η πιο ξεκούραστη εποχή για τον «ερασιτέχνη» κηπουρό. Το μόνο που έχει να σκεφτεί είναι το πότισμα και να απολαύσει τα λουλούδια και τους καρπούς στη σκιά των δέντρων.

Συμβουλές

  • Φροντίστε τον λαχανόκηπο σας, περισσότερο τώρα που έχουν μεγαλώσει τα φυτά και στηρίξτε με καλάμια (μπαμπού) τις ντομάτες και τα φασόλια. Ψεκάστε τον λαχανόκηπο με βιολογικά σκευάσματα και μπορείτε να κάνετε μια τελευταία λίπανση με κρυσταλλικά ή βιολογικά λιπάσματα, προαιρετικά τον Ιούνιο.
  • Τον Ιούνιο κάνετε επανέλεγχο για την φυτό-υγεία των κωνοφόρων, ίσως χρειαστούν ψεκασμούς με μυκητοκτόνα η εντομοκτόνα.
    Κουρεύετε πιο συχνά το γκαζόν (κάθε 10 μέρες περίπου), αυξάνετε τη χρήση ποτίσματος και ρίχνετε τελευταία φορά λίπασμα τον Ιούνιο.
    Καθαρίστε τα απανθισμένα λουλούδια της τριανταφυλλιάς.
    Τον Ιούλιο ξεκινάει η περίοδος των πολλαπλασιασμών με εμβολιασμό στα οπωροφόρα.
  • Φυτέψτε καλοκαιρινά ανθοφόρα φυτά για περισσότερο χρώμα στον κήπο ή τη βεράντα σας. (δαφνούλα, σερφίνια, κατηφέ, βιγκόνια πολυανθή, ερωτάκια) καθώς και βασιλικούς για ευωδιαστά, πολύχρωμα απογεύματα.
  • Το νερό είναι το βασικό συστατικό για όλα τα φυτά. Το καλοκαίρι να επιλέγουμε το πότισμα να γίνεται νωρίς το πρωί ή το βράδυ, ώστε να αποφεύγουμε τις μεγάλες θερμοκρασίες.
  • Φροντίστε τα φυτά εσωτερικού χώρου ώστε να μην διψάσουν και να έχουν φως ημέρας.
  • Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε το συχνό πότισμα σε φυτά που βρίσκονται στη γη ή σε γλάστρες είναι το αυτόματο σύστημα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε ομαδοποιήστε τα φυτά τοποθετήστε τα σε σκιερό μέρος ώστε να μην αφυδατώνονται εύκολα από τον ήλιο. Άλλος τρόπος είναι να βάλετε ειδικά φυτίλια στην επιφάνεια της γλάστρας που τα έχετε βουτήξει σε δοχεία με νερό.
  • Τα καρποφόρα θέλουν λιγότερο νερό για να μην ανοίγουν οι καρποί. Παρακολουθούμε τα καρποφόρα για εχθρούς - ασθένειες όπως καρπόκαψα, μύγα μεσογείου, ψύλλα (αχλαδιάς) τζιτζικάκι. Αντιμετωπίζονται με χρήση βιολογικών σκευασμάτων ή με δολωματικούς σταθμούς.
  • Προσοχή πρέπει να δίνεται, στην παρακολούθηση προσβολών από εχθρούς και ασθένειες στα φυλλοβόλα στις περιπτώσεις που εντοπιστούν ξυλοφάγα, φυλλορύκτες, κόκκινος τετράνυχος, φυλλοδέτης, αφίδες, τίγρης (Stephanitis pyri), φουζικλάδιο, φαιά σήψη και βακτηριακό κάψιμο. Με την εμφάνιση των πρώτων προσβολών συνιστάται επέμβαση με αδειοδοτημένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Άσχετα αν ζείτε στη καρδιά της υπαίθρου ή σε μια απέραντη πόλη τα φυτά θα ανεβάσουν την ποιότητα της ζωή σας, θα δώσουν υπεράξια στο χώρο σας και θα ομορφύνουν το οπτικό σας πεδίο. Φροντίστε τα, χαρείτε τα!!

Καλό καλοκαίρι

Ανθοφορα φυτά και δέντρα εποχής

 

 

Φυτά 4 Εποχές
28 χιλ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ 190 14 Αφίδναι
Tηλ: 2295022440 Fax: 2295023277 Τ.Θ. 46507
email: info@4epoches.com

Ωράριο λειτουργίας
Από Νοέμβριο έως Μάρτιο: 08.00 - 17.00
Ανοικτά και τα Σαββατοκύριακα με το ίδιο ωράριο

Από Απρίλιο έως Οκτώβριο: 08.00 - 19.00
Σάββατα 08.00 – 19.00 Κυριακές : 08.00 -17.00

Visa Mastercard Maestro Diners Amex Discover

 

vbv
sc 86x47

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.