Εμπορία Φυτών - Καλλωπιστικών Δέντρων - Υλικών Κηποτεχνίας

2295022440
info@4epoches.com

Ελιά: Το ιερότερο δένδρο

Το ελαιόδεντρο είναι καρποφόρο δέντρο αειθαλές με πράσινα / γκρι φύλλα και δερματώδη υφή. Παράγει μικρά λευκά άνθη από τον Απρίλιο έως τον Μάιο που μετέπειτα τα μετατρέπει σε καρπό από τον οποίο από τα μέσα φθινοπώρου παίρνουμε το ελαιόλαδο. Είναι ανθεκτικό στον αέρα και ευδοκιμεί σε ξηροθερμικές περιοχές. Είναι από τα λιγοστά δέντρα που ακόμη και σε πετρώδη και άγονα εδάφη μπορεί να παράγει καρπό. Η βοτανική ονομασία της ελιάς είναι «olea europea».


ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
Τα τελευταία χρόνια το δέντρο της ελιάς εκτός από παραγωγική χρήση χρησιμοποιείται και για καλλωπισμό ιδιωτικών και δημόσιων χώρων. Το συναντάμε σε πολλούς κήπους, πάρκα, πλατείες, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις. Χρησιμοποιείται πολύ στην αρχιτεκτονική κήπων. Είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο ή και αιωνόβιο δέντρο ελιάς προσδίδει μια άλλη αίσθηση στο χώρο, τον ηρεμεί, τον γαληνεύει και του δίνει ιστορική και οικονομική αξία.

Στο φυτώριό μας, επενδύουμε και στα μεγάλα ελαιόδεντρα και σήμερα, διαθέτουμε για τους πελάτες μας πολύ μεγάλο αριθμό δέντρων όλων των ηλικιών, που συνεχώς αυξάνεται


ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΜΑΣ
Τα δέντρα προέρχονται από Ελληνικούς ελαιώνες που οι ιδιοκτήτες τους, για διάφορους λόγους, θέλουν να τα απομακρύνουν ή και να τα καταστρέψουν. Ένα αιωνόβιο δέντρο κουβαλάει επάνω του την ιστορία δύο ή και περισσοτέρων γενεών τις οποίες και ανέθρεψε με το ευλογημένο λαδάκι τους . Αυτά τα δέντρα δεν πρέπει να καταλήγουν σε καυσόξυλα, αλλά να διασώζονται αλλάζοντας έστω τη χρήση τους.

Η εταιρεία μας, σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες και έχοντας περιβαλλοντική συνείδηση, διασώζει τα δέντρα εκριζώνοντάς τα, τηρώντας όλους τους κανόνες της τέχνης, της επιστήμης αλλά και της εμπειρίας και με τα κατάλληλα μέσα τα μεταφέρει στους χώρους του φυτωρίου για να τοποθετηθούν σε φυτοδοχεία ώστε εκεί να αποκτήσουν νέο ριζικό σύστημα και νέα βλάστηση.


ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΥΤΟ - ΥΓΕΙΑΣ
Όλα τα μεγάλα ελαιόδεντρα, πριν γίνει η εκρίζωση, ελέγχονται από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, λαμβάνοντας δείγματα από σημεία του δέντρου και του εδάφους τα οποία στέλνονται στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για έλεγχο απαλλαγής από επιβλαβείς οργανισμούς.


ΦΥΤΟ - ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ
Τα δέντρα μας, μέσα από αυτή τη διαδικασία, διαθέτουν ατομικά φυτουγειονομικά διαβατήρια, που υποδηλώνουν την καθαρότητα τους από επιβλαβής οργανισμούς και ειδικά την Xylella fastidiosa ένα φυτοπαθογόνο βακτήριο που προσβάλει μεγάλο εύρος φυτικών ειδών και μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες υψηλής οικονομικής αξίας όπως: ελιές, εσπεριδοειδή, πυρηνόκαρπα, λοιπά οπωροφόρα δέντρα και καλλωπιστικά φυτά.

Ζητήστε μας μια προσφορά, χωρίς υποχρέωση, ή επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Φυτά 4 Εποχές
28 χιλ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ 190 14 Αφίδναι
Tηλ: 2295022440 Fax: 2295023277 Τ.Θ. 46507
email: info@4epoches.com

Ωράριο λειτουργίας
Από Νοέμβριο έως Μάρτιο: 08.00 - 17.00
Ανοικτά και τα Σαββατοκύριακα με το ίδιο ωράριο

Από Απρίλιο έως Οκτώβριο: 08.00 - 19.00
Σάββατα 08.00 – 19.00 Κυριακές : 08.00 -17.00

Visa Mastercard Maestro Diners Amex Discover

 

vbv
sc 86x47